Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Hoe groet een inwoner van Thailand

Een vakantie in Thailand is rijk aan cultuur

Arriveren op Thaise bodem geeft een heerlijk gevoel. De warme zon op je bol en de vriendelijke begroetingen van Thai geven je direct het ultieme vakantiegevoel. Als Westerling kom je terecht in een andere cultuur. De lokale bevolking waardeert het zeer wanneer je hun lokale gewoontes en gebruiken respecteert. Dompel je dan ook onder in de Boeddhistische cultuur van dit bijzondere Aziatische land.

Hoe groet een inwoner van Thailand

Tijdens een vakantie in Thailand is het ontzettend leuk om een gesprek aan te gaan met de lokale bevolking. Zij begroeten elkaar doorgaans met de zogeheten ‘wai’. Hierbij worden de handen gevouwen in combinatie met een hoofdbuiging. Het is een manier om elkaar respect te tonen. Al eeuwenlang is het zo dat een ‘lager’ persoon een ‘wai’ doet naar iemand met een hogere positie. Denk bijvoorbeeld aan een jonge man die een oude heer begroet. Toch zijn er wel een aantal regels rondom deze Aziatische begroeting. Als Westerling hoef je bijvoorbeeld niet te ‘waien’ naar winkelmedewerkers, restaurantpersoneel of een taxichauffeur. Dit geldt voor alle personen die jij betaald voor hun diensten.

Respect voor de Thaise cultuur

De gastvrije bevolking laat je graag kennismaken met de Thaise cultuur. Enkele gebaren laten al zien dat je hun cultuur respecteert. Wanneer je tijdens een vakantie in Thailand rekening houdt met de tradities van de lokale bevolking, krijg je er veel respect voor terug. Denk bijvoorbeeld aan de kleding waarmee je de straat opgaat. De Thaise bevolking houdt niet van teveel blote armen en benen. Zelf dragen Thaise mannen en vrouwen eigenlijk nooit korte broeken. Op het strand kun je als toerist wel met weinig kleding rondlopen. Wanneer je bezienswaardigheden als tempels bezoekt is het gewenst om lange kleding te dragen. Tegen een kleine vergoeding is het eventueel mogelijk om een paar omslagdoeken te huren bij de tempel.

Loop niet te koop met je rijkdom

Thailand is een schitterende bestemming. Tijdens een vakantie in Thailand val je van de ene verbazing in de andere door de aanblik van schitterende tempels en bezienswaardigheden. Het Zuidoost-Aziatische land heeft echter ook een donkere kant. Zo heeft het veel te maken met armoede en corruptie. Een gemiddeld persoon in Thailand verdient in vergelijking met een Westerling weinig geld. In Bangkok krijgt een bouwvakker bijvoorbeeld slechts 200 Baht per dag, omgerekend ongeveer 5 euro. Als toerist ben je in de ogen van de Thai dus erg rijk. Dit pakt niet altijd goed uit. In grote steden als Bangkok zijn veel zakkenrollers actief. Het is dan ook verstandig om je portemonnee en creditcard goed in de gaten te houden. Ook is het aan te raden om niet al teveel met je ‘rijkdom’ te koop te lopen, bijvoorbeeld door veel sieraden te dragen.