Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Het Koninklijk Paleis en Wat Prao Keo

Het Koninklijk Paleis en Wat Prao Keo: erfstukken van het rijke verleden van Bangkok

Een van de hoogtepunten tijdens een reis naar Thailand is de hoofdstad Bangkok. In deze gigantische metropool met ruim twaalf miljoen inwoners raak je simpelweg niet uitgekeken. De hoeveelheid interessante bezienswaardigheden in Bangkok is eindeloos. Maak bijvoorbeeld kennis met de Boeddhistische religie in het Koninklijk Paleis en de ‘Wat Pho Tempel’.

Maak kennis met de Stad van de Engelen

De geschiedenis van Bangkok gaat terug tot 1782. In dat jaar stichtte koning Rama I deze stad onder de naam ‘Thai Krung Thep’. In het Nederlands vertaald betekent dit ‘Stad van de Engelen’. Sinds haar vroege bestaan is Bangkok dan ook een culturele en religieuze schatkamer. Om tocht langs alle bezienswaardigheden in Bangkok is zeker aan te raden. Zo leer je de Thaise hoofdstad pas echt goed kennen.

Het imposante Koninklijke Paleis

Het Koninklijk Paleis herinnert aan het rijke verleden van Bangkok. Dit enorme complex werd in 1782 gebouwd ter ere van het stichten van de stad. Het Koninklijk Paleis is maar liefst 218.400 m2 met muren van maar liefst 1900 meter lang. Deze imposante bezienswaardigheid vind je in het oude centrum van Bangkok, dat ook wel ‘Khao San Road’ wordt genoemd.

Verplaats je per skytrain

Inwoners van Bangkok en toeristen verplaatsen zich in de stad niet alleen lopend, maar ook via de zogeheten ‘skytrain’. Dit is een razendsnelle trein dat je door het centrum van Bangkok voert. De skytrain rijdt naar station Saphan Taksin. Vanaf daar kun je de taxiboot nemen naar de pier bij Tha Chang. Vanaf de pier zie je het Koninklijk Paleis al liggen op de Thanon Na Phra Lan.

De populairste tempel van Thailand

Alle bezienswaardigheden in Bangkok liggen op loopafstand van elkaar. Sterker nog, binnenin het Koninklijk Paleis zelf bevinden zich prachtige monumenten. De vele goudkleurige tempels van het enorme paleis en de groene tuinen vol bonsai boompjes zijn onvergetelijk. Absolute publiekstrekker is de tempel van Wat Pra Keo, in het Engels bekend als de ‘Temple of Emerald Buddha’. Dit is een van de populairste tempels van Thailand, en niet zonder reden. Laat je onder leiding van een gids meeslepen door de pracht en praal van deze Boeddhistische tempel uit de 18e eeuw.

De Smaragdgroene Boeddha

Het absolute hoogtepunt van de Wat Pra Kao is de Smaragdgroene Boeddha. Dit standbeeldje meet slechts 66 cm, maar toeristen verdringen zich om het te fotograferen. Aanraken is echter niet mogelijk, omdat de Boeddha op een altaar in een vitrinekast is geplaatst. De schitterende Smaragdgroene Boeddha heeft de afgelopen eeuwen vele koningen het leven gekost. Zij bevochten elkaar om het beeld in handen te krijgen, omdat het volgens de legende rijkdom en geluk zou brengen.