Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

Genieten van veelzijdig Chiang Mai

Genieten van veelzijdig Chiang Mai

Ga je tijdens je rondreis Thailand naar het noorden van Thailand, dan is er bijna geen ontkomen aan dat je een keer langs Chiang Mai komt. Chiang Mai is het bruisende hart van Noord-Thailand en heeft werkelijk voor ieder wat wils. Hoewel de stad soms wordt gezien als een rustige variant van Bangkok, is er ook in Chiang Mai altijd wel wat te doen. Of je nou houdt van een hectische markt vol eten en souvenirs, prachtige natuur of majestueuze tempels, je vindt het allemaal in en rond Chiang Mai.

 

Chiang Mai is uitermate goed te bereiken vanuit zowel Bangkok, andere regio’s van Thailand of andere landen. De stad beschikt over een eigen internationale luchthaven. Hoewel op de luchthaven van Chiang Mai alleen Aziatische maatschappijen vliegen, is het ook mogelijk om met een intercontinentale vlucht naar Bangkok te vliegen en vanuit hier over te stappen op een korte lokale vlucht naar Chiang Mai.

 

 

Naast het vliegtuig, is de stad ook te bereiken per bus of trein. Het trainstation bevindt zich ongeveer 10 minuten ten oosten van het centrum en de busstations bevinden zich dicht bij het oude centrum. Vanuit Bangkok duurt een busreis ongeveer 11 uur. Een treinreis vanuit Bangkok neemt ongeveer 12 tot 15 uur in beslag. Vanuit omliggende gebieden kan met de bus naar Chiang Mai gereisd worden.

 

Olifantenpark

Chiang Mai staat bekend om haar veelzijdigheid. Jaarlijks trekt het veel toeristen aan met allemaal verschillende interesses. Chiang Mai is ook de plaats waar een international goedgekeurd olifantenpark te vinden is. Waar in andere delen van Thailand en Azië olifantenparken zijn waar olifanten slecht behandeld worden, is dat hier niet het geval.

 

Thaise kookcursus

In Chiang Mai is het ook erg leuk om een Thaise kookcursus te nemen. In een leuke workshop word je geleerd hoe je typisch Thaise gerechten zelf op een authentieke manier kan bereiden. Producten hiervoor kun je vers op lokale markten kopen om de authentieke sfeer af te maken.

 

Regio rond Chiang Mai

Naast het olifantenpark en de stad zelf, is vooral de regio rond Chiang Mai adembenemend. Prachtige tempels die boven de gemiddelde Thaise tempel uitspringen en prachtige uitzichten over de bergen zijn geen uitzondering. Wil je op je gemak het platteland rond de stad verkennen, dan is het huren van een fiets een aanrader. Houd er wel rekening mee dat de omgeving niet vlak is zoals in Nederland, dus enige sportiviteit is wel vereist.