Last Minutes

Rondreizen

Strandvakanties

Snel zoeken en boeken

 

De beste duiklocatie van Thailand

De beste duiklocatie van Thailand is ongetwijfeld Koh Surin. Koh Surin National Marine Park bestaat uit vijf verschillende eilanden. De eilanden zijn gelegen ten zuiden van Myanmar en op zo’n 53 kilometer van het vasteland. De twee grootste eilanden zijn Koh Surin Tai en Koh Surin Nua. Deze eilanden zijn uniek, want als het eb is kun je van eiland naar eiland lopen. Er woont slechts een klein aantal mensen, het zijn vissers of ze zijn werkzaam in de toeristische sector.

Surin archipel

Het archipel beslaat een gebied van maar liefst 320 vierkante kilometer. De andere, kleinere eilandjes zijn Koh Tachai, Koh Bon en Richelieu Rock. Hier kun je prachtig duiken. Het onderwaterleven is hier zeer divers: het koraalrif is prachtig en er leven ontzettend veel tropische vissen in verschillende kleuren zoals oranje, roze en groen.. Ook zwemmen hier regelmatig grote vissen, zoals reuzenmanta’s en walvishaaien.

Diepste duikgebied

Het diepste duikgebied bevindt zich bij Richelieu Rock, maar dit ligt ook het verste weg van alle eilanden. Het is daarom ook vaak duurder om naar dit eiland te reizen.

Mae Yai Bay

In 1991 heeft de regering besloten om de Mae Yai Bay te sluiten voor toerisme. Het koraal in dit gebied zou hierdoor kunnen gaan herstellen. In 2008 bleef de baai nog steeds gesloten, maar werd er een klein stukje heropend. Er is een klein gedeelte geopend voor duikers. Het koraal heeft zich in dit gebied voor een groot deel hersteld en daardoor is het weer toegankelijk.

Hoe kom ik naar Koh Surin?

Je kunt Koh Surin bezoeken door eerst naar Phuket te vliegen, om vervolgens naar Khuraburi te reizen. Vanaf deze plaats bieden diverse reisorganisaties reizen aan naar de eilandengroep. Je kunt ook excursies boeken voor de eilanden. Klaar om te duiken in Thailand? Boek je vakantie naar Thailand vandaag nog!